dilluns, 11 de maig del 2020

PROPOSTES I ACTIVITATS QUINZENA 4

IMPORTANT ENVIEU-ME TOTS ELS DEURES PER CORREU ELECTRÒNIC, NO ELS ENVIEU AL GOOGLE CLASSROOM. SI ALGU ME’LS COMPARTEIX AL DRIVE QUE M’ENVIÏ UN CORREU AVISANT-ME: joelroig@escolamarjal.cat


CICLE SUPERIOR
TASQUES A REALITZAR
LA QUINZENA 3, EN GENERAL US HEU ENCANTAT MOLT A ENVIAR LES TASQUES, ORGANITZEUS BÉ LA QUINZENA
ENTRE EL 11 I 22 DE MAIG 
(el cap de setmana del 23 i 24 seran deures entregats fora de termini)
IMPORTANT: Aquestes activitats s’han de presentar a cada mestre/a de l’àrea. Si teniu algun dubte dirigius a ells.        QUI TINGUI TASQUES PENDENTS DE LES QUINZENES ANTERIORS S’HAN DE REALITZAR IGUALMENT, PERÒ LES POT ANAR ENVIANT QUAN TINGUI TEMPS, ARA PRIORITZEU EN FER PRIMER AQUESTES ACTIVITATS.         
PER FAVOR SEGUIU L’AGENDA QUE US POSO I AIXÍ PODREU SEGUIR FÀCILMENT LES DINÀMIQUES                         
CODI ENTRADA A LA VIDEOCONFERÈNCIA L’ENVIARÉ PEL XAT DE HANGOUTS A LES:
 14.55 (DILLUNS)                -                        15.55H (DIMECRES I DIVENDRES) 
  DILLUNS 11 DE MAIG:
 • A LES 15h - CÀLCUL MENTAL
IMPORTANT: ABANS DE LES VIDEOCONFERÈNCIES DE LES ENTREVISTES LLEGIU LA TEORIA QUE US HE ENVIAT SOBRE "L'ENTREVISTA"
 • A les 16h: Videotrucada amb Naiara, Raúl, Amelia i Rosa per tractar l’entrevista de la POLICIA NACIONAL
 • A les 17h: Videotrucada amb Nuria, Maria, Vasile i Cristian per tractar l’entrevista de la PSICÒLOGA
  DIMARTS 12 DE MAIG:
 • A les 11h: Videotrucada amb Adrianna, Yaiza, Nada i Biel per tractar l’entrevista de la PINTORA
 • A les 12h: Videotrucada amb Nacho, Elías, Víctor i Esteban per tractar l’entrevista del FUTBOLISTA
 • A les 15h: Videotrucada amb Andrea i Ia per tractar l’entrevista del CUINER
 • A les 16h: Videotrucada amb Paloma per tractar l’entrevista de la PERIODISTA
  DIMECRES 13 DE MAIG A LES 16h - Exposició Colosseu (Elías i Esteban)
  A les 11h quedaré amb Elías i Esteban, per REPASSAR la presentació, abans l’heu de preparar vatros, us heu de posar en contacte. 
  DIVENDRES 15 DE MAIG A LES 16h - Exposició Sagrada Família (Víctor)
  A les 11h quedaré amb Víctor, per REPASSAR la presentació, abans te l’has preparar tu. 
 DILLUNS 18 DE MAIG A LES 15h - CÀLCUL MENTAL
  A partir del dilluns 18 de maig realitzariem les entrevistes als oficis que heu escollit, per tant els horaris excepte el de càlcul mental, la resta seran variables, us aniria informant per correu i hangouts. 

PROPOSTA
DE LLENGUA
CATALANA


PROPOSTA
DE LLENGUA
CATALANA


PROPOSTA
DE LLENGUA
CATALANA
 • ORTOGRAFIA: Us envio uns exercicis a realitzar sobre les grafies p-b, t-d i c-g. Llegiu primer la teoria i després feu els exercicis. Qui no pugui fer-ho en arxiu word o documents de google, que ho faci a la llibreta, però que escrigui tota la paraula, després m’ho envia en foto.

 • EL CONTE ENCADENAT: Com funciona?
Cada dia li tocarà escriure a un alumne/a (l’he marcat baix a l’horari) entre 3 i 5 línies. Aquest alumne haurà de llegir el què ha escrit els seus companys/es anteriorment i escriure 3 o 5 frases continuant la història i evidentment que tingui sentit. Jo enviaré un correu recordant a la persona que durant aquell dia li toca escriure unes línies de la història, això si recordeu de fer-ho quan us toqui. Esperem que quan acabi el confinament ens hagi surtit un conte molt interessant. El títol del conte l’escriurem al final de tot. Bona sort i recordeu, escriviu sense faltes i si cal busqueu les paraules que voleu escriure si són correctes o no, cada dia que escriviu és una prova. Ànims!
Els alumnes que no esteu apuntats a la següent taula escriureu en les properes setmanes no patiu escriureu tots dos vegades, això sí, qui no escrigui el dia corresponent, no podrà escriure més el conte.

Aquí escric a qui li tocarà cada dia escriure entre 3 i 5 frases del conte encadenat. Us compartiré el conte amb tots però aquests dies seran els que haurà d’escriure la persona que escric a aquesta taula. Si algú se li oblida no podrà participar més al conte. Si algú no pot accedir al conte, que escrigui les frases a la llibreta i m’ho l’enviï per correu i l’escriure jo al document. 
DILLUNS 11 DE MAIG
DIMARTS 12 DE MAIG
DIMECRES 13 DE MAIG
DIJOUS 14 DE MAIG
DIVENDRES 15 DE MAIG
Elías
Paloma
Naiara
Adrianna
Andrea
DILLUNS 18 DE MAIG
DIMARTS 19 DE MAIG
DIMECRES 20 DE MAIG
DIJOUS 21 DE MAIG
DIVENDRES 22 DE MAIG
Nacho
Amelia
Ia
Rosa
Sonia

 • ENTREVISTA: Per grups (ja definits) o individual, realitzarem unes preguntes per entrevistar a persona per videoconferència de l’ofici que heu demanat. Primer que tot llegius la teoria que us envio sobre la tipologia textual (l’entrevista).
Abans de començar a pensar les preguntes heu d’investigar sobre la persona que entrevistareu, no heu de fer només les preguntes del vostre interès, sinó que heu de demostrar que coneixeu un poc la vida d’aquesta persona i realitzar una petita introducció. A aquesta part us ajudaré jo, ja que les conec, ho farem durant la videotrucada que he programat entre dilluns i dimarts (teniu els horaris a la part superior). 
Després cada grup (o qui ho fagi individual ho haurà de fer ell), haureu de pensar la introducció, preguntes i acomiadament que realitzareu a aquesta persona. AIXÒ HO HAUREU D’ENTREGAR EL DIVENDRES 15 DE MAIG, així ho revisaré el cap de setmana.
La setmana següent parlaria jo amb aquestes persones i fariem les videotrucades el dia o hora que ens vagi bé a tots (entrevistadors, persona entrevistada i tutor).
PROPOSTA
DE LLENGUA
CASTELLANAPROPOSTA
DE LLENGUA
CASTELLANA
 • QUIZIZZ SIGNOS DE PUNTUACIÓN 1. Premeu damunt de l’enllaç que us adjunto (ho podeu fer tant amb ordinador, tablet o mòbil), NO US ENREGISTREU A CAP LLOC, si us demana enregistrar premeu la x. Escriviu el vostre nom i contesteu les preguntes que us demanarà, només hi ha una opció correcta. En aquest cas si hi haurà límit de temps a cada pregunta, per tant assegureus. BONA SORT! joinmyquiz.com
Si no podeu entrar a través d’aquest link, entreu a aquesta web: https://quizizz.com/join i escribiu aquest codi 472387, això si canvieu el nom. 
AVÍS: Si feu més de 3 errors el tornareu a repetir. RECORDEU, NO HI HA TEMPS, PER TANT PODEU BUSCAR LES RESPOSTES.
 • QUIZIZZ SIGNOS DE PUNTUACIÓN 2. Premeu damunt de l’enllaç que us adjunto (ho podeu fer tant amb ordinador, tablet o mòbil), NO US ENREGISTREU A CAP LLOC, si us demana enregistrar premeu la x. Escriviu el vostre nom i contesteu les preguntes que us demanarà, només hi ha una opció correcta. En aquest cas si hi haurà límit de temps a cada pregunta, per tant assegureus. BONA SORT! joinmyquiz.com
Si no podeu entrar a través d’aquest link, entreu a aquesta web: https://quizizz.com/join i escribiu aquest codi 117547, això si canvieu el nom. 
AVÍS: Si feu més de 2 errors el tornareu a repetir. RECORDEU, NO HI HA TEMPS, PER TANT PODEU BUSCAR LES RESPOSTES.

 • COMPRENSIÓ LECTORA: Contesta les preguntes de la lectura “El Teide”. Si pots les pots realitzar al document word, sinó escriu les respostes a la llibreta i envia-me-les adjuntades per correu electrònic.
PROPOSTA DE LLENGUA ANGLESA
adriadomenech@escolamarjal.cat
Aquesta quinzena repassarem el present simple que hem treballat durant el curs. Per tal de dur a terme l’activitat us deixaré dos vídeos on s’explica quan s’utilitza el “present simple” i com es forma.
Aquest vídeo explica quan s’utilitza el present simple: https://www.youtube.com/watch?v=dSBIqRYu0PY
Aquest vídeo explica com es forma el present simple: https://www.youtube.com/watch?v=L9AWrJnhsRI
Una vegada visualitzeu els vídeos podreu fer dos activitats relacionades amb aquest temps verbal a través de “live Worksheets”. Al “classroom” us tornaré ha deixar el vídeo tutorial de com s’enviaven les fitxes.
La primera tasca és un “listening”, on ho d’escoltar l’audio (clicant el vídeo podreu escoltar-lo i omplir el espais amb les paraules corresponents: https://www.liveworksheets.com/gz25996xg
En la segona activitat s’ha de completar també la fitxa a la pàgina web de “live worksheets” i s’ha  d’omplir els buits amb la resposta adequada. https://www.liveworksheets.com/hv25994gg
També podeu enviar les tasques fetes al correu a través d’una foto.
PROPOSTA MATEMÀTICA • 1.- PLANIFIQUEM LES DESTINACIONS. Aquesta propera quinzena realitzarem uns problemes que tindria qualsevol persona o persones que volguessin anar de viatge. He preparat una sèrie d’exercicis relacionats amb continguts que hem practicat anteriorment. 
ATENCIÓ: Fins que no es presenti aquest blog d’exercicis no s’enviarà la següent tasca. Les tasques estan relacionades, fins que no rebeu la correcció de la tasca 1 (per correu electrònic, foto amb llibreta o compartit), no rebreu la següent.
 • 2.- QUANTS DINERS AGAFEM?. Aquesta tasca anirà relacionada amb els diners que tenim que emportar-nos al viatge, ja siguin euros o altres monedes. NO TARDEU EN PRESENTAR LA TASCA 1, JA QUE AQUESTA CONTÉ MÉS EXERCICIS.
CONEIXEMENT DEL MEDI NATURAL, SOCIAL I CULTURAL
joelroig@escolamarjal.cat
 • QUIZIZZ BANDERES D’EUROPA. Premeu damunt de l’enllaç que us adjunto (ho podeu fer tant amb ordinador, tablet o mòbil), NO US ENREGISTREU A CAP LLOC, si us demana enregistrar premeu la x. Escriviu el vostre nom i contesteu les preguntes que us demanarà, només hi ha una opció correcta. En aquest cas si hi haurà límit de temps a cada pregunta, per tant assegureus. BONA SORT! joinmyquiz.com
Si no podeu entrar a través d’aquest link, entreu a aquesta web: https://quizizz.com/join i escribiu aquest codi 933441, això si canvieu el nom. 
AVÍS: Si feu més de 4 errors el tornareu a repetir. RECORDEU, NO HI HA TEMPS, PER TANT PODEU BUSCAR LES RESPOSTES.
 • UNIÓ EUROPEA: Llegeix els apunts que trobaràs de la Unió Europea. Veuràs que no és el mateix Europa (el continent) que la Unió Europea. Després contesta les preguntes que es demanen. Podeu fer els exercicis al word o a la llibreta, però l’exercici 5 que es sobre les banderes i demana dibuixar I PINTAR, l’heu de fer TOTS a la llibreta i enviar-me una foto. 
EDUCACIÓ FÍSICA
MIRAR GOOGLE CLASSROOM D’EDUCACIÓ FÍSICA
BIBLIOTECA
consolvericat@escolamarjal.cat
Aquesta setmana al Google Classroom de cicle superior teniu una activitat que podeu participar. Dimecres a les 16h entraré un moment a la videotrucada per explicar-ho millor. PERÒ PER FAVOR, LLEGIU LA INFORMACIÓ ABANS.
PROPOSTA ARTÍSTICA
MÚSICA
marcfabra@escolamarjal.cat

ATENCIÓ: ACTIVITATS PENJADES AL CLASSROOM

JOC D'ESCAPADA- EL LABERINT

Us convido a jugar a aquest joc on haureu d'escapar d'un laberint resolent tres proves per tal de trobar la sortida.
Només heu de clicar les fletxetes verdes del joc.
En la primera prova heu identificar notes.
A la segona prova prement a l'enllaç sonarà un ritme el qual haureu reconèixer.
I a l'última prova, haureu d'aguditzar l´oïda perquè fareu un treball d'altura, identificant les notes.
Molta sort i ànims que és molt fàcil!
Per realitzar el retorn fareu una captura de pantalla o una foto en el què es vegi que heu sortit del laberint.
Gràcies!

CANTEM: 12 DE MARÇ

1. En aquesta activitat us convidem a escoltar la cançó "12 de març" dels Màia.
2. Obviament, independentment de si us ha agradat o no, podeu valorar sobre el significat i el contingut que ens transmet la cançó (de quina estació parla?, d'alguna cosa més?, quin ritme té, binari, ternari o quaternari?, el tempo és ràpid o lent?, que t'ha sobtat o sorprès més?)
3. El més important én aquesta tasca és que seguiu amb fluidesa per mitjà del video, la lletra que l'acompanya, i si us ve de gust podeu ballar-la i expressar-vos en lo cos en moviments lliures, com ara saltar, caminar, portar la pulsació, acompanyar-la en instruments casolans, ensenyar-la als altres membres de la família, si voleu també podeu inventar-vos un ritme de percussió corporal...
4. Per realitzar el RETORN de la tasca que corrabori el vostre treball, heu d'enviar per mitjà del classroom o correu electrònic alguna de les següents opcions:

A) Una imatge o fotografia amb un foli on especifiqui que:
- Heu fet una recerca de la informació de qui són els Màia, creadors d'aquesta cançó (pel Google)
- Un dibuix lliure en qualsevol de les tècniques artístiques que coneixeu (aquarel.les, ceres, colors,
rotuladors, ...
B) Un petit video:
-En un ball o dansa en la cançó
- Un ritme corporal inventat pel pròpi alumne
- Cantant seguint la lletra de la cançó.

CURIOSITAT: EL TÍTOL DE LA CANÇÓ ÉS "12 DE MARÇ", EL DIA QUE ES VAN SUSPENDRE LES CLASSES A L'ESCOLA PEL CORONAVIRUS.

ESTIC SEGUR QUE LA CANÇÓ US AGRADARÀ MOLT I RECORDEU QUE EL MÉS IMPORTANT ÉS PASSAR-HO BÉ I XALAR DE LES ACTIVITATS, NO HI HA DATA DE VENCIMENT.
UNA ABRAÇADA A TOTS I A TOTES
SALUTACIONS

PLÀSTICA
acarrio2@escolamarjal.cat
AnimalArt
Observa, dibuixa, pinta i transforma un animal. 
Què necessito?
Abans de començar 
Un conte. 
Busco entre els meus contes 
Fulls de paper o un quadern de preferits, un què surti un dibuix animal.
Estris per dibuixar i crear
Rellegeixo el conte per saber ceres, retoladors, pintures, quin paper té l’animal en la papers, cartons, pasta de modelar... 
N’observaré molt bé el dibuix: les formes, els detalls del cos. etc.

Què puc fer ?
Vídeo:Funny & FAT Animals 
Reprodueixo l’animal amb la màxima semblança al del conte. 
El dibuixo, conservant una part del cos i canviant-ne la resta. 
Una millora en la meva habilitat manual. 
Una pràctica amb diferents tècniques. 
Nous aprenentatges sobre els animals. 
Un entrenament en creativitat. 

Què n’obtindré?
El dibuixo amb una tècnica o estil diferent (collage, deformant-ne una part del cos, aquarel·la...). 
El represento en volum fent servir plastilina o pasta de farina casolana.
Busco l’animal en fotografíes o vídeos, en llibres o a internet, i faig un dibuix molt realista. 
Les possibilitats són infinites. Penses en més idees?. 
Com ho puc compartir
Fent una fotografia de les creacions, o un collage fotogràfic o un petit vídeo amb totes elles. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada