dilluns, 30 de març del 2020

PROPOSTES, TASQUES I ACTIVITATS PER AL CONFINAMENT

HOLA FAMÍLIES, COM ESTEU? SENSE COMENTARIS! 

NOMÉS DIR-VOS QUE TINGUEM MOLTA PACIÈNCIA I QUE DURANT ELS DIES DE CONFINAMENT QUE ENS QUEDEN, APROFITEM  I VALOREM AQUEST TEMPS TANT PREUAT PER ESTIMAR, REFLEXIONAR I SER POSITIUS AMB MOLT D'OPTIMISME, PERQUÈ...

                                                 TOT ANIRÀ BÉ!

TOTS ELS MESTRES ESPECIALISTES, TUTOR/ES I L'EQUIP DIRECTIU, DONADA AQUESTA SITUACIÓ D'EMERGÈNCIA, HEM DECIDIT QUE PER TAL DE MANTENIR I ESTABLIR ELS VINCLES D'ESCOLA ENTRE MESTRES I ALUMNES, AQUESTS HAURÀN DE CONTINUAR AMB EL SEU APRENENTATGE DESDE CASA, REALITZANT  LES TASQUES ENCOMANADES.



PER VEURE LA GRAELLA AMB LES ACTIVITATS PREMEU AQUÍ  


                        MOLTES GRÀCIES PEL VOSTRE COMPROMÍS!



                                                    GUANYAREM!


SI TENIU ALGUN DUBTE DE COM ENVIAR ALGUNA ACTIVITAT, US HE COMPARTIT A TOTS (MIREU A GOOGLE DOCUMENTS O GOOGLE DRIVE) UN DOCUMENT QUE ES DIU: TUTORIAL PER PODER ENVIAR ELS DEURES. ALLÍ PODREU SEGUIR ELS PASSOS PER PODER FER ELS DEURES O COM ENVIAR-LOS. SI TENIU ALGUN DUBTE ENVIEU-ME UN CORREU A: joelroig@escolamarjal.cat
CICLE SUPERIOR
TASQUES A REALITZAR
ENTRE EL 31 DE MARÇ I 5 D’ABRIL
DATA D’ENTREGA
DILLUNS 6 D’ABRIL A LES 10h
PROPOSTA
DE LLENGUA
CATALANA


PROPOSTA
DE LLENGUA
CATALANA
joelroig@escolamarjal.cat
  • ALUMNES DE 5è: Enviar el cal·ligrama repassat amb bolígraf o retolador negre. Els alumnes que no me l’han pogut entregar que facin una foto al dibuix i que me l’enviïn per correu electrònic.

  • ALUMNES DE 6è: Us envio per PDF els fulls de respostes dels 2 exàmens de llengua catalana, us els corregiu amb bolígraf i quan tornem ja me’ls entregareu. Les redaccions sí que envieu-me-les amb una foto a través del correu electrònic. No se si heu fet els dictat en l’audio, si no els heu fet abans de corregir feu-los:

  • Envieu-me per correu electrònic, adjunteu una o diverses fotos de la fitxa d’adverbis.

  • Us envio en format PDF el que havia de ser el control de català i matemàtiques. Us descarregueu el PDF que us reenvio i vull que feu les activitats a una llibreta. Quan les tingueu fetes feu fotos i me les envieu al meu correu electrònic. No cal que copieu els enunciats dels exercicis, simplement poseu: CONTROL DE CATALÀ I MATEMÀTIQUES (com a títol) i després: Exercici 1 (i feu l’exercici sense copiar els enunciats) i així tots els exercicis. Podeu fer el control mirant dels apunts i si teniu algun dubte em podeu enviar un correu. 
PROPOSTA
DE LLENGUA
CASTELLANA


PROPOSTA
DE LLENGUA
CASTELLANA
joelroig@escolamarjal.cat
  • ALUMNES DE 6è: Us envio per PDF els fulls de respostes de l’examen de llengua castellana, us el corregiu amb bolígraf i quan tornem ja me l’entregareu. La redacció sí que envieu-me-la amb una foto a través del correu electrònic. No se si heu fet el dictat en l’audio, si no l’heu fet abans de corregir feu-lo: http://www.gencat.cat/big/aud/153/BIG_1535443609050317_00.mp3

  • Envieu-me per correu electrònic, adjunteu una o diverses fotos, de les fitxes de “preposiciones y conjunciones” i “ por y para”.

  • Us envio en format PDF el que havia de ser el control de castellà i medi. Us descarregueu el PDF que us reenvio i vull que feu les activitats a una llibreta. Quan les tingueu fetes feu fotos i me les envieu al meu correu electrònic. No cal que copieu els enunciats dels exercicis, simplement poseu: CONTROL DE CASTELLÀ I MEDI (com a títol) i després: Exercici 1 (i feu l’exercici sense copiar els enunciats) i així tots els exercicis. 
ATENCIÓ: Abans de fer la part de matemàtiques del control, fes els Problemes de MCD i MCM dels exercicis que he manat (mira a l’apartat de proposta matemàtica).
Podeu fer el control mirant dels apunts i si teniu algun dubte em podeu enviar un correu. Aquesta web també us pot ajudar: https://www.youtube.com/watch?v=-DbsKumdAus
PROPOSTA DE LLENGUA ANGLESA
adriadomenech@escolamarjal.cat
  • Envia un correu electrònic en anglès a un amic o amiga per veure com està passant aquests dies. En aquest correu, pots escriure: què fas tu per passar aquests dies, quines activitats fas..., i preguntar-li a al teu amic/ga quines activitats fa, com passa els dies... A més a més, pot explicar què és el que més li ha agradat del confinament i el que menys. 

PROPOSTA MATEMÀTICA

PROPOSTA MATEMÀTICA
joelroig@escolamarjal.cat
  • Envieu-me per correu electrònic, adjunteu una o diverses fotos, dels exercicis:  7, 8, 9, 10, 12, 13 i 14.
  • Compartiré amb tots un document que trobareu a google docs o google drive que es dirà: OPERACIONS AMB FRACCIONS. Copieu a la llibreta i resoleu les operacions amb fraccions. Podeu mirar als apunts dels éssers vius per resoldre-les. Quan les hagueu fet, feu una foto i envieu-me les operacions per correu electrònic.
  • Entre les fitxes us vaig donar uns problemes per fer de MCD i MCM, d’aquella fitxa no feu cas. Compartiré amb tots un document que trobareu a google docs o google drive que es dirà: PROBLEMES MCD I MCM. Heu de fer aquells 8 problemes, veureu que us dono pistes per fer-los. Quan els tingueu fets feu fotos i me les envieu al meu correu electrònic.
PROPOSTA CIENTÍFICA
joelroig@escolamarjal.cat
  • Envieu-me per correu electrònic, adjunteu una o diverses fotos, dels esquemes de medi (els que tenieu per deures) i de l’exercici sobre les mesures de seguretat de l’electricitat.

  • Compartiu tots amb mi el projecte que estem fent sobre els monuments, de moment no feu res més, simplement vull que me’l compartiu TOTS per a veure’l com el porteu.

  • Haureu de fer una foto o un petit vídeo d’aquesta pràctica. Evidentment a la foto o vídeo haureu de sortir vosaltres i la brúixola que haureu elaborat. Aquesta foto o vídeo (no cal que sigui llarg, simplement per demostrar que ho heu fet), me l’haureu d’enviar al meu correu electrònic.
PRÀCTICA 1: Com fer una brúixola: https://www.youtube.com/watch?v=lWEK7QLhJRQ
(Podeu mirar més sobre la pràctica al vostre Google Documents o Google Drive, tot i que a la fitxa no heu d’emplenar res)
EDUCACIÓ FÍSICA
jsanc238@escolamarjal.cat
Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), és recomanable realitzar 60 minuts o més d’activitat física diària. 
L’activitat física durant el nostre confinament ens ajudarà a millorar la nostra circulació, enfortir el nostre sistema immunitari, controlar el nostre pes, enfortir els nostres ossos i musculatura, reduir l’ansietat i millorar el nostre estat d’ànim. 
Per aquest motiu, us compartim algunes propostes senzilles. 
En els següents enllaços trobareu diferents propostes de vídeos amb activitats per fer. 
  • Canal de youtube amb moltes coreografies per fer amb família o no.
 Canal de youtube per fer ioga amb família o no.
  • Propostes per realitzar durant 12 dies.         
  • Expressió corporal, propostes:
·   Podeu fer una videoconferència (via whatsapp, skype,... o qualsevol altra eina) amb companys/es, familiars o qui vulgueu, i endevinar pel·lícules, jugar al joc del mirall, endevinar estats d’ànim, ensenyar una petita representació, un ball…

·         També podeu inventar una petita representació, un petit ball,... (estaria bé que també participés els que hi sou a casa), gravar-la i enviar-la a qui vulgueu o simplement fer-ho als de casa.


PROPOSTA ARTÍSTICA

MÚSICA


























TEORIA

  1. OBJECTIU Aprendre les notes tot jugant               

REPTES

2.            Avui la teva família i tu heu d’aconseguir crear una orquestra de percussió.
Mireu la pàgina següent
En ella us indicarà quin ritme pot fer cadascú, trieu-lo ( i tria l’objecte amb el que el faràs) i practiqueu-lo. Quan el tingueu clar el feu junts, cadascú el seu! 
Algú s’atreveix a cantar al damunt alguna cosa? O potser algú ho ballarà mentre la resta toqueu? A veure qui ens sorprendrà!
Enregistreu-vos i compartiu-nos el resultat. Segur que sou uns artistes i no ho sabíeu!      
EINA: Rhythm

CREACIÓ

3.            Crear petites composicions amb loops                   EINA:https://www.incredibox.com

AUDICIONS

4.            Descobrir la tecnologia 8D. Per fer-lo cal posar-se els dos auriculars i sentireu la música des de fora i no des dels auriculars. Ho farem amb tres cançons del grup Pentatonix .

EINA: 

També hi ha d’altres artistes que l’han fet servir:
•    Imagine Dragons:  https://youtu.be/CepeycyGhwE
•    Coldplay: https://youtu.be/9IOs70GYxdY
•    Bruno Mars: https://youtu.be/o5msislOKgQ
•    Michael Jackson: https://youtu.be/IGgMjgcqNsc
•    Beethoven: https://youtu.be/WhA90-Y2EoQ
•    Metallica: https://youtu.be/I1sHW8Nsr50

PLÀSTICA
acarrio2@escolamarjal.cat

Ja que ha arribat la primavera us proposo des de l’àrea de plàstica que creu el vostre propi jardí. La idea és fer una maqueta petita d’un jardí. Per fer-la heu d’utilitzar material reciclat que tingueu a casa. Per exemple: una capsa de sabates potser la base, la gespa la puc fer amb paperets pegats i pintats de color verd, les flors les puc fer amb fulls, cartons decorats i les tiges amb palets de fusta o palletes de plàstica…deixeu volar la imaginació! 
Ho deixo a la vostra originalitat, totes les propostes són bones! 
Desperteu la vostra creativitat que tenim casa plena de recursos que podem utilitzar per fer aquesta manualitat. 
Per poder veure el vostre treball haureu d’enviar una foto de les vostres petites creacions al meu correu electrònic. 
Endavant artistes! esperem les vostres boniques creacions!!  



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada